terima kasih buat semua yang mendo’akan

16 10 2006

my sis asma’ wrote :

PBSC transplant

Yesterday I called Khalid in HKL, he said the doctor told him that he need to have another transplant…His first transplant was on 6/12/2004, 6days before he turned 17. It was a tough period for him…he was completely irradiated, blood cells was ZERO! he received my stem cells that was harvested in October that year. It was my first unforgettable experience…I never admitted to the hospital for any kind of reasons….But that time I had to stay for 5days, 3days for harvesting process and 2 days for stem cells apheresis. They injected me everyday with Neupogen, a growth factor that will stimulate my stem cells to produce more and more blood. By the 2nd day my back and pelvic bones become painful due to busy working marrow to produce more blood cells….macam overtime work la…

The next day, they sent me to the Haematology clinic and attached me to the apheresis machine…They inserted a large bore needle…besar gile…to my right basilic vein…rasenye…alhamdulillah the nurses there were all experts…skali cocok je dah dapat…another needle was inserted on my left hand so that one will be output, my blood will be sucked into the machine that will recognize the stem cells and separated it into a pine and later the other blood cells will go into my body back through the needle at my left hand… It was really an exhausting 4 hours…but I’m really glad that these stem cells will help my brother to be healthy again…. One day collection is not enough, I’ve got to undergo the same procedure the next morning….

Khalid survived with my stem cells for nearly 2 years..but now my blood cannot help him anymore…it become malignant back…I always pray to Allah as long as I’m healthy he will be too… but maybe Allah wants us to pray harder… I’ve a complete trust in Allah…He hears all and will answer our supplications…There must be a hikmah atas apa yang berlaku..

This time the doctor wants to try Zubair’s or Omar’s blood pulak…The 3 of us have the same HLA with Khalid…Last time I was the one because Zubair have to sit for PMR that year and very thin too…I don’t think he have enough blood. Hopefully this time Khalid will be OK…by Allah’s will.

We are very lucky and Allah is very fair…there are 6 of us adik beradik and 3 of us have the same HLA. We should be very thankful to Him.There is a patient that needs to undergo transplant, he had 9 siblings but none of them are matched to his HLA.

“If you ask, then ask of Allah, and if you seek help, then seek it from Allah…”

~~~~~~~~~~~~~~

cekal tabah sabar dan redha atas segala ketentuanNya…

Advertisements




pohon dr semua utk mendo’akan kami..semoga ALLAH perkenankan do’a2 kita semua..ameen Ya Rabb..

14 10 2006

assalamu’alaikum wbt..
pohon dr semua utk mendo’akan kami..syukran jazilan..

from my sis asma’s blog http://asmaziz.blogs.friendster.com/my_blog/

Last Friday Khalid went to the HKL for inguinal lymph node biopsy and CT scan…the results didn’t come out yet…but from the blood that was taken that day…he had increase in total WBC…30, and very low platelet, only 26 (N:150-400) for those who did not know. This is a bad sign…we were very worried that the disease will come back again….we prayed so hard that it will not relapse after 2 years Khalid in remission…

The doctor let him went back home just for the weekend and gave him Prednisolone (steroid) to suppress the production of white blood cells… But on Monday, despite of the steroid his WBC still increasing…up to 50…

The doctor took the blood again and observed it under the microscope…and Khalid was confirmed to get the disease again, but now it manifest as a leaukimia…I’m very sad…kesian Khalid…Besarnya ujian Allah…lagi sebulan he’s going to take SPM that was delayed for 2years…he is going to be 19 this December and still haven’t finish school…Sepuluh Akhir Ramadhan we’ve got to use it sangat2…banyakkan doa…semoga Allah sembuhkan Khalid…and Sumayyah too…

Last Tuesday…he’d started the chemotherapy back…again…induction treatment for 1 month…Adriamycin and Vincristine….raya kat hospital lagi this year…

Untuk kawan2 semua…tolong doakan adik saya…Jazakallah khairan kathira….May Allah bless all of you….

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ya ALLAH kurniakankanlah kami kekuatan dan ketabahan utk mnghadapi segala taqdirMu.. sembuhkanlah kami agar mudah kami menjalani kehidupan sbg jundiMu, seandainya itu yg terbaik buat kami..terima kasih buat semua yg membantu dan mendo’akan kami sekeluarga..jazakumullahu khairan kathira..semoga ALLAH merahmati kita semua..selamat mencari lailatul qadr…moga ALLAH perkenankan sgl permohonan kita..ameen Ya Rabb

-sumayyah abdul aziz-
uni of auckland, ramadhaan 1427H





ll tanpaMu Kasih..ku tak berdaya ll

8 10 2006
Segenggam Tabah
In-team

Bertali arus dugaan tiba
Menakung sebak airmata
Namun tak pernah pun setitis
Gugur berderai di pipi
Tidak ditempah hidup sengsara
Suratan nasib yang melanda
Menongkah badai bergelora
Diredah bersendirian
Bagaikan camar pulang senja
Patah sayapnya tetap terbang jua
Sekadar secicip rezeki
Buat yang sedang rindu menanti
Segenggam tabah dipertahankan
Buat bekalan di perjalanan
Kau bebat luka yang berdarah
Kau balut hati yang calar

Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya

*Ya ALLAH, aku pohon dengan sangat..kurniakanlah ketabahan dan kekuatan yang xberbelah bagi buatku, adikku khalid, ummi dan abah yang tersayang, kak ichah dan kami sekeluarga..semoga ujianMu ini mendekatkan lagi diri kami kpdMu ALLAH..usah biarkan kami putus asa dari rahmatMu Tuhan..moga kami dapat menerima segala takdirMu ini dgn hati yang terbuka..duhai ALLAH, tabahkanlah hati2 kami dlm menempuh perjalanan kehidupan sebagai hambaMu yang soleh kerana kami yakin, Ya ALLAH, akan janji2Mu yg xpernah Kau mungkiri..harapanku cuma satu wahai ALLAH, semoga ujian dan dugaan yg bertali arus ini adalah tanda kasih dan sayangMu pada kami sekeluarga, juga tanda ingatanMu pada kami…ameen Ya Rabb*
~syukran jazilan buat semua yg mendo’akan..barakallahufiikum~
aku anak pejuang,
sumayyah abdul aziz
3:53pm, 15 ramadhan 1427H,
October 9th 2006